کلم بروکلی، سرشار از ویتامین A ،K ،B و آهن – تات فا

کلم بروکلی، سرشار از ویتامین A ،K ،B و آهن

کلم بروکلی حاوی مقادیر زیادی فیبر بوده و یک منبع غنی از ویتامین C است. علاوه بر این، کلم بروکلی سرشار از ویتامین A، آهن، ویتامین K ، B ، روی و فسفر است.

کلم بروکلی سرشار از ویتامین A، آهن، ویتامین K ، B ، روی و فسفر

فواید کلم بروکلی

کلم بروکلی سرشار از ویتامین A، آهن، ویتامین K ، B ، روی و فسفر

کلم بروکلی گیاهی از خانواده ی کلمها است و از نظر علمی به عنوان کلم شناخته می شود.

فواید کلم بروکلی بسیار گسترده می باشد.

کلم بروکلی نه تنها گیاهی مملو از مواد مغذی ضروری است، بلکه دارای خواص درمانی نیز می باشد.

کلم بروکلی می توان به دو صورت خام و پخته شده مصرف ، اما تحقیقات نشان می دهد که بخار پز کردن ملایم آن خواص درمانی بسیاری دارد.

کلم بروکلی حاوی مقادیر زیادی فیبر بوده و یک منبع غنی از ویتامین C است. علاوه بر این، کلم بروکلی سرشار از ویتامین A، آهن، ویتامین K ، B ، روی و فسفر است.

همچنین حاوی پروتئین بیشتری نسبت به بسیاری از سبزیجات از دیگر است.

مطالعات نشان داده اند که کلم بروکلی به طور بالقوه در جلوگیری از آرتروز و حفاظت پوست در برابر اثرات نور UV 13 و کاهش خطر ابتلا به سرطان مثانه موثر است.

اطلاعات زیر مواد مغذی اصلی در ۹۱ گرم کلم بروکلی خام را نشان می دهد.

  • کربوهیدرات 6 گرم
  • پروتئین 2.6 گرم
  • چربی 0.3 گرم
  • فیبر 2.3 گرم
  • ویتامینC 135 % از مقدار مصرف روزانه
  • ویتامین  A 11% از مقدار مصرف روزانه
  • ویتامین K 116% از مقدار مصرف روزانه
  • ویتامین B9 14% از مقدار مصرف روزانه
  • پتاسیم 8% از مقدار مصرف روزانه
  • فسفر 6% از مقدار مصرف روزانه
  • سلنیوم ۳% از مقدار مصرف روزانه

کلم بروکلی سرشار از آنتی اکسیدان های مختلف و مواد مغذی گیاهی است که  برای سلامتی مفید هستند.

 91 گرم کلم بروکلی خام ۲.۳ گرم فیبر فراهم می کند، یعنی حدود ۵-۱۰ درصد از از مقدار مصرف روزانه

کلم بروکلی در کاهش سطح کلسترول خون تاثیر دارد.

کلسترول دارای عملکردهای مهمی در بدن است.
برای مثال کلسترول  یکی از عوامل مهم در شکل گیری اسیدهای صفراوی است، اسیدهای صفراوی موادی هستند که برای  هضم چربی به ما کمک می کنند.
اسیدهای صفراوی در کبد شکل گرفته و سپس در کیسه صفرا ذخیره می شود و هر زمان که ما چربی بخوریم ، آزاد شده و به دستگاه گوارش برای  هضم چربی کمک می کنند.
پس از آن، اسیدهای صفراوی به جریان خون جذب شده و دوباره استفاده می شوند.
مواد موجود در کلم بروکلی این توانایی را دارد که به اسیدهای صفراوی در روده متصل شده  و با افزایش دفع آنها از بدن از استفاده مجدد آنها جلوگیری کنند. این عمل منجر به ساخت اسیدهای صفراوی جدید از کلسترول خون می شود و در نتیجه  کاهش سطح کل کلسترول خون را به دنبال دارد.
این اثر با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان مرتبط است . با توجه به یک مطالعه ، کلم بروکلی بخار پز برای کاهش کلسترول  تاثیر بیشتری دارد.

سایر ترکیبات گیاهی کلم بروکلی

کلم بروکلی سرشار از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات گیاهی است.

سولفورافان یکی از فراوان ترین و گسترده ترین ترکیبات گیاهی مورد مطالعه در کلم بروکلی است، سولفورافان ممکن است در برابر انواع مختلف سرطان محافظت کند.

کاروتنوئیدها کلم بروکلی حاوی لوتئین، زاکزانتین و بتاکاروتن است که همگی ممکن است در حفظ سلامت چشم نقش داشته باشند.

کوئرستین این آنتی اکسیدان فواید بیشماری از جمله کاهش فشار خون دارد.

کلم بروکلی می تواند مکمل مغذی در رژیم غذایی سالم باشد. سعی کنید از هر دو هفته چند وعده را به همراه انواع سبزیجات دیگر میل کنید.

ویتامین B1 (تیامین)

ویتامین B2 (ریبوفلاوین)

ویتامین B3 (نیاسین)

ویتامین B5 (اسید Panthothenic) ویتامین B6 (پیریدوکسین