مزیت های زنجبیل برای سلامتی – تات فا

مزیت های زنجبیل برای سلامتی

از مهمترین مزایای زنجبیل برای سلامتی می توان به خواص ضد التهابی قدرتمند، تسکین حالت تهوع و درد و کاهش نفخ شکم اشاره کرد. زنجبیل همچنین به تقویت سلامت استخوان، تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش اشتها کمک می کند.

مزیت های زنجبیل، تسکین حالت تهوع و درد، بهبود شرایط تنفسی

مزیت های زنجبیل، تسکین حالت تهوع و درد، بهبود شرایط تنفسی

زنجبیل گیاهی گل دهنده است که از ریشه آن به روش های مختلف، تازه، خشک، پودر شده و به صورت روغن و آب زنجبیل استفاده می شود.

 زنجبیل یکی از کیاهان رایج مورد استفاده در آسیا است که از آن علاوه بر درمان برخی بیماریها، برای ایجاد طعم در غذاها، شیرینی ها و نوشیدنی ها استفاده می شود.

از مهمترین مزایای زنجبیل برای سلامتی می توان به خواص ضد التهابی قدرتمند، تسکین حالت تهوع و درد و کاهش نفخ شکم اشاره کرد. زنجبیل همچنین به تقویت سلامت استخوان، تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش اشتها کمک می کند. این ریشه تند همچنین برای کاهش چاقی و تسکین دردهای مربوط به اختلالات قاعدگی مفید است.

فواید زنجبیل

بیشترین فوایدی که از زنجبیل به دست می آید به دلیل وجود ماده موثری فعال به نام جینجرول است. این ماده غذایی همچنین غنی از کربوهیدرات، فیبر غذایی و پروتئین است. از نظر مواد معدنی، دارای سدیم، آهن، پتاسیم، منیزیم، فسفر و روی است. ویتامین های موجود در آن شامل ویتامینC ، فولات، ویتامینB6، ریبوفلاوین و نیاسین است.

بسیاری از ترکیبات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی مانند اسید پانتوتنیک، بتاکاروتن، کپسایسین، کورکومین، اسید کافئیک و سالیسیلات در آن وجود دارد.

فواید زنجبیل برای سلامتی

استفاده های سنتی از زنجبیل برای سلامتی بسیار زیاد است. زنجبیل می تواند:

  • حالت تهوع را برطرف می کند.
  • سرماخوردگی و آنفولانزا را درمان می کند.
  • به هضم غذا کمک می کند.
  • درد آرتروز را کاهش می دهد.
  • درد عضلانی را تسکین می دهد
  • سلامت قلب را تقویت می کند. زنجبیل با کاهش سطح کلسترول LDL و افزایش سطح کلسترول HDL از سلامت قلب و عروق محافظت می کند.
  • دیابت را کنترل می کند. زنجبیل به تنظیم سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک می کند.
  • از عفونت باکتریایی، ویروسی و قارچی جلوگیری می کند.
  • شستشوی دهان با آب زنجبیل به از بین بردن عوامل بیماری زا در دهان و سالم نگه داشتن دندان ها و لثه ها و حفظ سلامت دهان و دندان کمک می کند.
  • خواص ضد باکتریایی آن به دفع باکتری های بیماری زا که باعث عفونت دستگاه ادراری، برونشیت و ذات الریه می شوند، کمک می کند.

موارد استفاده از زنجبیل

  • ریشه زنجبیل خام تازه یکی از مواد اصلی در غذاهای آسیایی است. از آن در انواع غذاها مانند سوپ و انواع خورشت استفاده می شود.
  • مصرف زنجبیل با سیر یا پیاز (یا هر دو) باعث ایجاد هم افزایی بین ترکیبات مختلف آنتی اکسیدانی آنها می شود.
  • برای طعم دادن به نوشیدنی هایی مانند چای، قهوه، لیموناد و حتی اسموتی ها استفاده می شود.
  • کلوچه های زنجبیل و نان زنجبیلی مورد علاقه و محبوب هستند.
  • چای زنجبیل یک درمان طبیعی برای گلو درد، سرفه و سرماخوردگی است.
  • جویدن زنجبیل از دیگر داروهای خانگی است که اغلب برای رفع حالت تهوع و مشکلات گوارشی استفاده می شود .
  • از زنجبیل در محصولات گیاهی مانند صابون ها، شامپوها، روغن های ماساژ و عطرها استفاده می شود.

چگونه زنجبیل را بخریم و ذخیره کنیم؟

ریشه ای را انتخاب کنید که بدون چین و چروک باشد و یا حداقل چین و چروک را داشته باشد. دقت کنید که پوست آن ضخیم و کبود نیست. بهترین روش برای چک کردن تراشیدن آن با ناخن است. رایحه ریشه تازه، تیز و قوی است، بنابراین رایحه را استشمام کرده و از خرید لذت ببرید!

عوارض جانبی و خطرات

  • اسهال
  • مشکلات تنفسی
  • ریفلاکس معده : ممکن است ریفلاکس معده را در برخی افراد بدتر کند .
  • سنگ صفرا : می تواند تولید صفرا را افزایش دهد، که ممکن است باعث ایجاد سنگ در جریان صفرا شود.
  • نباید آن را با داروهای رقیق کننده خون یا آسپرین مصرف کرد زیرا ممکن است بر لخته شدن خون تأثیر بگذارد .