تشخیص عسل خالص و طبیعی در حد معمول – تات فا

تشخیص عسل خالص و طبیعی در حد معمول

برخی آزمایش‌های خانگی را می‌توانید برای تعیین اینکه آیا عسل احتمالاً خالص است یا خیر، انجام دهید. اگر می خواهید تفاوت عسل خالص و ناخالص را بدانید، به دنبال این علائم باشید. این نشانه ها پرچم قرمز برای عسل تقلبی هستند.

عسل خالص و طبیعی

انواع مختلف عسل

عسل در انواع مختلفی با برچسب‌هایی مانند «طبیعی» «ارگانیک» و «خالص» عرضه می‌شود، اما هیچ‌کدام نشان‌دهنده فرآوری نشده بودن آن نیست.  اگر به دنبال عسل دست نخورده هستید مراقب مواد افزودنی مانند شیرین کننده های مصنوعی باشید.

عسل دست نخورده خالص چیست؟

منظور ما از عسل دست نخورده خالص چیست؟

در مورد عسل دست نخورده چند اصطلاح مختلف وجود دارد، بنابراین اجازه دهید آنها را تجزیه کنیم.

عسل چند گل دست نخورده: عسل دست نخورده چند گل خالص از شهد گونه های مختلف گیاهی به دست آمده است.

عسل تک گل دست نخورده: عسل دست نخورده تک گل خالص عمدتاً از شهد یک گونه گیاه به دست آمده است.

عسل دست نخورده خالص: عسل دست نخورده خالص یعنی عسل بدون افزودنی است. اما لزوماً به این معنی نیست که عسل ارگانیک است، ممکن است در تغذیه زنبوراز شکر استفاده شده باشد.

عسل سومین غذای تقلبی در جهان است که شرکت‌ها آن را رقیق می‌کنند یا به طور کامل موادی مانند شربت ذرت را جایگزین آن می‌کنند.

عسل می تواند چندین فرآیند مختلف را طی کند تا برای مصرف آماده شود. این فرآیندها اغلب شامل پاستوریزاسیون و فیلتراسیون هستند.

  • پاستوریزاسیون شامل حرارت دادن عسل برای از بین بردن هر گونه مخمر و افزایش ماندگاری آن است. اگر به عسل بیش از حد حرارت داده شود، آنزیم ها، ویتامین ها و مواد معدنی طبیعی خود را از دست می دهد.
  • چند لایه برای فیلتر کردن عسل وجود دارد: ابتدا از لانه زنبوری فیلتر می شود تا از شر زنبورهای مرده و زباله ها خلاص شود. می توان آن را دوباره فیلتر کرد تا حباب های هوا از بین برود و شفافیت آن بهبود یابد.

رایج ترین راه تقلب در عسل

  • اضافه کردن شربت شکر به تغذیه زنبور
  • اضافه کردن مستقیم شربت شکر به عسل

شکر یک عنصر ارزان است و تشخیص وجود آن در عسل سخت است. برخی از انواع شکر را فقط با استفاده از فناوری تخصصی می توان شناسایی کرد. آزمایش رایج کربوهیدرات C4² مورد استفاده برای شناسایی «عسل خالص»، بین انواع قندهای موجود در نمونه‌های عسل تمایز قائل نمی‌شود.

از آنجایی که آزمایش عسل خالص در واقع آنچه را که در نمونه عسل است مشخص نمی کند، هیچ گواهی عمومی وجود ندارد که بتوانید به دنبال آن باشید تا مطمئن شوید که عسل واقعی را دریافت می کنید.

چگونه در حد معمول تشخیص دهیم که عسل خالص است؟

برخی آزمایش‌های خانگی را می‌توانید برای تعیین اینکه آیا عسل احتمالاً خالص است یا خیر، انجام دهید.

سه نشانه که نشان می دهد عسل خالص نیست.

اگر می خواهید تفاوت عسل خالص و ناخالص را بدانید، به دنبال این علائم باشید. این نشانه ها پرچم قرمز برای عسل تقلبی هستند.

  1. ریزش غیرعادی

عسل خالص معمولاً غلیظ و چسبناک است. در حالی که وقتی گرم می‌شود آب‌ریزش آن زیاد می‌شود، اما نباید غیرطبیعی باشد.

  • متبلور نمی شود.

کریستالیزاسیون یک فرآیند طبیعی است که برای قندهای موجود در عسل خالص اتفاق می افتد. این نشانه خوبی از یک محصول خالص است، اما باید توجه داشت که همه عسل های خالص متبلور یعنی بلوری نمی شوند.

  • بیش از حد شیرین است.

عسل تقلبی ممکن است حاوی شیرین کننده های اضافی باشد. عسل خالص اغلب طعم طبیعی تری دارد. اگرچه این مقدار بین انواع عسل متفاوت است، بنابراین به تنهایی معیار قابل اعتمادی برای خلوص نیست.

هنوز مطمئن نیستید که عسل شما خالص است؟

برخی از تست های آسان زیر را امتحان کنید. البته آنها ۱۰۰٪ قطعی نیستند، اما ایده خوبی به شما می دهند.

آزمایش عسل خالص با انگشت نشانه

انگشت نشانه خود را در عسل فرو کنید. عسل خالص یک ماده چسبناک است و نباید مستقیماً از انگشت نشانه شما جدا شود.

توجه به این نکته مهم است، عسلی که گرم است ویسکوزیته نازک تری خواهد داشت  این را می توان با سرد کردن آن در جای خنک یا در یخچال اصلاح کرد.  

آزمایش عسل خالص با سرکه

عسل و سرکه  دو ماده غذایی مشترک در حفظ سلامتی هستند. اگر ۲ تا ۳ قطره سرکه به عسل خود اضافه کنید و کف کند، بعید است که عسل شما آنقدر که دوست دارید خالص باشد.

آزمایش عسل خالص با آب

یک قاشق عسل را به یک لیوان آب اضافه کنید. عسل خالص باید در آب ته نشین شود. اگر عسل شما بلافاصله حل شد، ممکن است خالص نباشد یا به نحوی تغییر یافته باشد.

آزمایش عسل خالص با حرارت

آیا می دانستید عسل قابل اشتعال است؟

یک سواب پنبه ای را به عسل خود آغشته کنید و با احتیاط آن را با کبریت روشن کنید. اگر گرفت یا شروع به حباب زدن و کاراملی شدن کرد، احتمالاً عسل خالص دارید.

تست عسل خالص با دستمال کاغذی

مقدار کمی عسل را روی یک حوله کاغذی بریزید و حوله را تا کنید. عسل تقلبی بیشتر از عسل غلیظ و خالص، مانند آب نفوذ می کند.

پنج سوالی که هنگام خرید عسل خالص باید بپرسید.

سؤالاتی برای بررسی اینکه آیا می توان به برندی که عسل خود را ۱۰۰% خالص می نامد، اعتماد کرد وجود دارد.

  1. آیا واژه “عسل خالص” را روی برچسب می ببینید؟ جواب واضح به نظر می رسد، اما این تنها مرحله یک است.
  2. آیا این برند شهرت خوبی دارد؟

کمی تحقیق انجام دهید. وب سایت آنها چگونه به نظر می رسد؟ رسانه های اجتماعی آنها؟ آیا آنها نقدهای آنلاین زیادی دارند؟ آیا آنها در صنعت، معتبر و قابل اعتماد به نظر می رسند؟

  • آیا آنها در مورد فرآیندها و تولید خود شفاف هستند؟

برندهای معتبر عسل چیزی برای پنهان کردن ندارند. آیا به راحتی می توان اطلاعاتی در مورد نحوه تولید عسل آنها پیدا کرد؟

  • آیا آنها در مورد محل تولید و بسته بندی عسل شفاف هستند؟
  • آیا آنها مجوز رسمی دارند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *