طرز تهیه کباب کوبیده – تات فا
کباب کوبیده

طرز تهیه کباب کوبیده

کباب یکی از محبوب ترین و شناخته شده ترین غذاهای سنتی ایرانی است،  کباب ها در مناطق مختلف ایران بر اساس دستور العمل های مختلف تهیه می شوند. به همین دلیل فهرست متفاوتی از آنها را در رستوران ها مشاهده می کنید، آنچه در اینجا می خوانید نحوه تهیه ی کباب کوبیده از گوشت چرخ کرده است.

مواد لازم برای تهیه کباب کوبیده برای ۴ نفر:

  • ۵۰۰  گرم گوشت چرخ کرده، گوسفندی یا گوساله چرب
  • ۲ عدد پیاز متوسط​​، رنده شده
  • نمک به مقدار نیاز
  • سماق به مقدار نیاز
کباب کوبیده

روش آماده کردن

۱- پیاز رنده شده را در یک صافی ریخته و آن را فشار دهید تا آب آن خارج شود.

۲- گوشت و پیاز رنده شده را در یک کاسه بزرگ مخلوط کرده و خوب ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند. 

۳- برای سیخ کردن گوشت، یک پیاله آب سرد در کنار خود بگذارید و دست خود را در آب سرد مرطوب کنید. یک مشت پر خدودا ۱۵۰ گرم از مخلوط  گوشت را بردارید و یک توپ درست کنید، با دست دیگر یک سیخ فلزی پهن را بردارید و در میانه گوشت قرار دهید و شروع به پخش کردن توپ گوشت در پشت و روی سیخ کنید.  برای این کار از انگشت شست و نشانگر خود استفاده کنید.

نکته:

اگر گوشت چسبندگی نداشته باشد و یا آب پیاز به خوبی گرفته نشود به احتمال زیاد گوشت در هنگام کباب کردن از سیخ جدا خواهد شد.

گوشت را در ابتدا و انتهای سیخ  کمی بیشتر فشاردهید، این کار باعث می شود تا گوشت بهتر به سیخ بچسبد و به جلوگیری از ریختن گوشت در هنگام کباب کردن کمک می کند.

ضخامت گوشت در هر طرف سیخ حدود نیم سانت باشد.

سیخ های کباب آماده شده را روی سینی لبه دار قرار دهید تا از تماس گوشت با سطح جلوگیری شود.

۴- کباب های آماده شده را روی یک کباب پز که قبلا روشن کرده اید و داغ شده، بر روی شعله متوسط مرتب بچینید، در صورت امکان استفاده از کباب پز ذغالی بهتر خواهد بود. برای جلوگیری از ریختن گوشت به ترتیب منظم سیخ های کباب را بلافاصله بچرخانید، چند مرتبه این کار را انجام دهید تا دو طرف کباب همزمان شروع به کباب شدن کند، لازم است این دستورالعمل را رعایت کنید اگر منتظر بمانید که یک طرف کاملاً کباب شود در حالی که طرف دیگر خام است و بعد آن را بچرخانید، گوشت به سیخ ها نمی چسبد و از سیخ جدا خواهد شد.

نکات قابل توجه برای تهیه کباب کوبیده

  • از گوشت دو بار چرخ شده استفاده  کنید،این کار سبب ایجاد چسبندگی بیشتر در گوشت خواهد شد.
  • هرگز زردچوبه را به مخلوط خود اضافه نکنید که طعم کباب را خراب می کند.
  • اگر سیخ های شما جدید هستند، بهتر است آنها را روی حرارت بگذارید و بعد از سرد شدن از آنها استفاده کنید، در غیر این صورت این احتمال وجود دارد که گوشت از سیخ جدا شود.

نحوه سرو کباب کوبیده

  • آن را روی بشقاب هایی با ورقه های نان لواش یا سنگک سرو کنید.
  • آن را با برنج سرو کنید.
  • شما می توانید کباب ها را با مقداری سبزیجات مانند جعفری و ریحان تزیین کنید.
  • سماغ را بر روی کباب ها بپاشید، کباب کوبیده چون غذای پر چربی است سماغ از مضرات چربی جلوگیری می کند.
  • محبوب ترین غذای جانبی با این غذا گوجه فرنگی کبابی است.
  • می توانید از ماست، سبزیجات، لیمو یا پیاز خام خرد شده استفاده کنید.
  • بهترین نوشیدنی با کباب کوبیده یا چلو کباب، دوغ است که توسط پودر نعناعی خشک یا برخی گیاهان محلی طعم دار شده است.
سرو کباب کوبیده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *