سرفه کردن – درمان های خانگی – تات فا

سرفه کردن – درمان های خانگی

انواع مختلفی از سرفه وجود دارد. سرفه را می توان بر اساس مدت زمان (سرفه حاد و مزمن) و یا با توجه به ترشحات (سرفه خشک، سرفه با ترشحات) تقسیم کرد. سرفه کردن در تمام روز، فقط در ساعات معینی از روز، یا هنگام خوردن غذاهای خاص رخ می دهد.

سرفه کردن – درمان های خانگی

سرفه کردن – درمان های خانگی

سرفه

 اساساً یک مکانیسم محافظتی مهم است. هر فردی که سرفه می کند هوا را با سرعت ۴۸۰ کیلومتر در ساعت دفع می کند، تا مخاط، گرد و غبار و سایر اجسام خارجی را از دستگاه تنفسی خارج کند. سرفه همچنین می تواند نشانه بیماری هایی مانند سرماخوردگی، برونشیت یا آسم باشد. در این حالت سرفه می تواند به صورت خشک و تحریک کننده یا همراه با خلط رخ دهد.

بررسی اجمالی سریع

سرفه چیست؟ دفع سریع و خشونت آمیز هوا، که می تواند حاد یا مزمن، با خلط یا بدون تولید خلط باشد.

علل سرفه: به عنوان مثال سرماخوردگی ، آنفولانزا، برونشیت، آلرژی، آسم، آمبولی ریه، سل، نارسایی قلبی

مراجعه به پزشک: از جمله در موارد درد قفسه سینه، تنگی نفس، تب بالا، سرفه با مقادیر زیاد خون

تشخیص: مشاوره با بیمار، معاینه فیزیکی، احتمالاً سواب گلو، آزمایش خون، اشعه ایکس، آزمایش عملکرد ریه و غیره.

درمان: درمان بیماری زمینه ای (مانند ذات الریه، آسم). اقدامات عمومی مانند استنشاق بخار آب، درمان های خانگی مانند چای، داروهای تسکین دهنده یا سرکوب کننده سرفه در صورت لزوم و عدم استعمال دخانیات.

انواع مختلف سرفه

انواع مختلفی از سرفه وجود دارد.  سرفه را می توان بر اساس مدت زمان (سرفه حاد و مزمن) و یا با توجه به ترشحات (سرفه خشک، سرفه با ترشحات) تقسیم کرد. سرفه کردن در تمام روز، فقط در ساعات معینی از روز، یا هنگام خوردن غذاهای خاص رخ می دهد.

سرفه حاد و مزمن

با توجه به طول مدت سرفه، پزشکان بین سرفه، تحت عنوان حاد و مزمن تفاوت قائل می شوند:

  • سرفه حاد تا سه هفته ادامه دارد. علت معمولا عفونت های تنفسی (سرماخوردگی، برونشیت و غیره) است. علاوه بر این، سرفه حاد می تواند در نتیجه آلرژی، آمبولی ریه، هنگام بلع یا استنشاق جسم خارجی یا مسمومیت حاد توسط مواد مضر، رخ دهد.
  • سرفه مزمن بیش از هشت هفته طول می کشد. علل احتمالی آن به عنوان مثال عبارتند از،  آسم، برونشیت مزمن، بیماری انسدادی مزمن ریهCOPD  و سرطان ریه .

سرفه خشک (سرفه تحریک پذیر)

سرفه خشک را سرفه غیرمولد یا سرفه بدون خلط نیز می نامند، سرفه بدون ترشح در اثر تحریک مجاری تنفسی ایجاد می شود از این رو به اصطلاح سرفه خشک گفته می شود.

  • سرفه خشک حاد: سرفه خشک حاد  می تواند در ابتدای برونشیت حاد، با آمبولی های کوچک ریوی (انسداد رگ خونی ریوی)، پلوریت و هنگام استنشاق گازهای تحریک کننده، گرد و غبار و سایر اجسام خارجی رخ دهد.
  • سرفه خشک مزمن: سرفه خشک مزمن می تواند به دلیل سرماخوردگی مزمن یا سینوزیت مزمن، بیماری ریفلاکس و آسم باشد. همچنین سرفه خشک مزمن می تواند از عوارض جانبی مهارکننده های ACE (داروهای قلبی عروقی) باشد.

سرفه مولد (سرفه همراه با خلط)

در این نوع، سرفه با خلط زیاد همراه است، از این رو سرفه همراه با خلط نامیده می شود. مخاط معمولاً شفاف است. خلط مایل به زرد به دلیل سلول های التهابی است. ترشحات برونش مایل به سبز نشان دهنده عفونت باکتریایی است. سرفه حاد مولد می تواند، به عنوان مثال، در زمینه ذات الریه و در مراحل بعدی برونشیت حاد رخ دهد. سرفه مزمن می تواند نشانه برونشیت مزمن یا COPD (گروهی از بیماری‌های پیش‌رونده دستگاه تنفسی) باشد.

سرفه خونی (هموپتیزی)

سرفه همراه با خلط خونی اساساً نوعی سرفه مولد است. علل شایع سرفه خونی عبارتند از برونشیت شدید، آمبولی ریه، سل ریوی، سرطان ریه و استنشاق اجسام خارجی. سرفه خونی به ندرت در نارسایی بطن چپ (ناتوانی در پمپاژ سمت چپ قلب) یا اختلال لخته شدن خون (مادرزادی یا به دلیل استفاده از داروهای ضد انعقاد) رخ می دهد.

علل و بیماری های زمینه ای احتمالی سرفه

به طور کلی، علل اصلی سرفه عبارتند از:

  • سرماخوردگی معمولی: سرماخوردگی یک عفونت دستگاه تنفسی فوقانی با ویروس است که معمولاً با سرفه، آبریزش بینی، احتقان بینی و احساس کلی بیماری همراه است.
  • آنفولانزا: آنفولانزا نیز عفونت ویروسی دستگاه تنفسی است. آنفولانزا شدیدتر از یک سرماخوردگی ساده است و  خیلی ناگهانی با تب بالا، سردرد، دردهای عضلانی و بدن، گلودرد و مشکل در بلع و سرفه خشک که اغلب به سمت خلط غلیظ پیش می رود، شروع می شود.  گاهی اوقات بیماران حالت تهوع را نیز تجربه می کنند.
  • سینوزیت مزمن: سینوزیت مزمن با سرفه عمدتاً خشک (سرفه تحریک پذیر) همراه است که اغلب هنگام دراز کشیدن بدتر می شود. در ضمن، التهاب اغلب به غشای مخاطی حفره بینی گسترش می یابد، بنابراین با سرماخوردگی مزمن (رینیت مزمن) همراه است. در این زمینه پزشکان اغلب به طور کلی در مورد رینوسینوزیت مزمن (اختلالات التهابی بینی و سینوسهای پارانازال) صحبت می کنند.
  • برونشیت: برونشیت التهاب راه های هوایی است که اغلب با سرفه آزاردهنده همراه است. در برونشیت حاد، ابتدا سرفه خشک و در ادامه با خلط رخ می دهد.  علاوه بر آن، افراد مبتلا آبریزش بینی و گلو درد دارند.
  • التهاب ریه یا ذات الریه (پنومونی): سرفه همچنین می تواند نشان دهنده ذات الریه باشد. در ابتدا بیشتر خشک است. بعداً بیمار با خلط سرفه می کند. سایر علائم ذات الریه عبارتند از تنگی نفس، تب بالا، لرز ناگهانی. ( پنومونی عفونت یک یا هر دو ریه است. بسیاری از میکروب ها از قبیل باکتری، ویروس ها، قارچ ها می توانند موجب پنومونی شوند.)
  • پلوریت: یک التهاب حاد ریه ها و یا پلور (پلور بافت‌های نازکی هستند که در دیواره قفسه سینه و ریه‌ها قرار دارند.) است. علل احتمالی عبارتند از عفونت، سرطان و آمبولی ریه. شکل خشک پلوریت (پلوریت سیکا) با سرفه خشک، درد شدید قفسه سینه، تنفس کم عمق و ملایم خود را نشان می دهد.
  • بلع یا استنشاق گازهای محرک، گرد و غبار و غیره: اگر غذا یا مایعی به طور تصادفی به جای مری در مجرای تنفسی قرار گیرد، سرفه خشک و هک کننده رخ می دهد، در این حالت بدن سعی می کند اجسام خارجی را به سمت حفره دهان خارج کند.
  • آلرژی:  سرفه می تواند با آلرژی مرتبط باشد، به عنوان مثال، با آلرژی به کپک ، آلرژی غذایی و آلرژی به گرد و غبار خانگی.
  • آسم برونش: آسم یک بیماری شایع و مزمن است که با التهاب و باریک شدن راه های هوایی مشخص می شود. بیماران از سرفه عمدتاً خشک (حتی در شب) و حملات تنگی نفس رنج می برند. خس خس سینه نیز معمول است.
  • بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD): در COPD نیز راه های هوایی در ریه ها به طور مزمن ملتهب و باریک می شوند. علائم ناشی از آن عمدتاً سرفه مزمن همراه با خلط (سرفه مولد) و تنگی نفس در حین فعالیت است. علت اصلی COPD سیگار کشیدن است.
  • فروپاشی ریه پنوموتوراکس : زمانی اتفاق می‌افتد که هوا بین غشای داخلی و خارجی ریه وارد می شود، جایی که هوا وجود ندارد. دلیل این امر به عنوان مثال ترکیدن کیسه های هوایی در ریه ها یا آسیب به ریه ها است.  ریه آسیب دیده فرو می ریزد و با شروع ناگهانی درد در ناحیه قفسه سینه قابل تشخیص است که می تواند به پشت تابش کند. و سرفه خشک، درد ناشی از تنفس و افزایش تنگی نفس همراه با تنفس کم عمق ایجاد می شود.
  • آمبولی ریه: سرفه همچنین می تواند نشانه آمبولی ریه باشد که انسداد یک رگ خونی در ریه ها با لخته شدن خون است.  آمبولی های ریوی کوچکتر گاهی اوقات هیچ علامتی ایجاد نمی کنند و یا فقط یک سرفه مختصر ایجاد می کنند. اما در لخته های خون بزرگتر، علائمی مانند سرفه (احتمالاً خونی)، تنگی نفس، درد قفسه سینه، تاکی کاردی(ضربان تند قلب در حالت استراحت، معمولاً بیش از ۱۰۰ ضربه در دقیقه)، سرگیجه، از دست دادن هوشیاری و تغییر رنگ پوست مایل به آبی   به طور ناگهانی رخ می دهد.
  • سرطان ریه:  سرفه مداوم از علائم نسبتاً اولیه چنین سرطان هایی است، اما می تواند نشان دهنده بسیاری از بیماری های دیگر نیز باشد. سرفه خونی نیز در برخی از بیماران رخ می دهد.  علت اصلی سرطان ریه سیگار است.
  • بیماری های بینابینی ریه: این اصطلاح شامل بیش از ۲۰۰ بیماری مختلف ریوی است که در اثر آسیب به کیسه های هوایی (آلوئول ها) در ریه ها ایجاد می شود. که منجر به التهاب و تکثیر پاتولوژیک بافت همبند (فیبروز) در ناحیه بینابینی ریوی، یعنی دیواره بافت نازک بین آلوئول ها می شود. بیماری بینابینی ریه با تنگی نفس در هنگام فعالیت و حملات سرفه خشک همراه است.
  • سیاه سرفه : سیاه سرفه یک عفونت تنفسی جدی است که توسط باکتری ایجاد می شود و بسیار مسری است. بیماران از سرفه های اسپاسمودیک(سرفه های خشک ،ممتد) و به دنبال آن نفس نفس زدن رنج می برند.
  • دیفتری : دیفتری نیز یک عفونت تنفسی حاد باکتریایی است. پاتوژن ها سمومی تولید می کنند که به غشاهای مخاطی و به ندرت به قلب ، کبد و کلیه ها آسیب می رساند. این بیماری معمولاً با گلودرد، مشکل در بلع و تب خفیف شروع می شود. اگر حنجره تحت تأثیر قرار گیرد، سرفه، گرفتگی صدا و تنگی نفس (به دلیل تورم غشاهای مخاطی) نیز ایجاد می شود. بوی گندیده و شیرین نفس نیز از دیفتری است. بدون درمان، خطر مرگ وجود دارد، اما به لطف واکسیناسیون، این بیماری اکنون نادر شده است.
  • کروپ کاذب:  این بیماری معمولاً در اثر آلودگی ویروسی مجرای هوای فوقانی رخ می‌دهد. این عفونت موجب بروز التهاب در داخل گلو می‌گردد، که منجر به مشکلات تنفسی و علائمی مانند سرفه به شکل «پارس سگ»، و گرفتگی صدا می‌گردد. علائم ا ممکن است خفیف، متوسط یا شدید باشد. به ویژه کودکان کوچک از کروپ کاذب رنج می برند.
  • سل : سل یک عفونت باکتریایی مزمن است که بیشتر ریه ها و به ندرت سایر اندام های بدن را درگیر می کند. علائم مشخصه سل ریوی شامل سرفه مداوم، با (سرفه مولد) یا بدون خلط (سرفه خشک) است. در مرحله پیشرفته بیماری، سرفه با خلط خونی است.
  • برونشکتازی: پزشکان از بزرگ شدن دائمی راه‌های هوایی در ریه ها به عنوان برونشکتازی یاد می کنند.  علائم بیماری معمولاً شامل سرفهٔ مزمن به همراه خلط سینه می‌باشد. علائم دیگر شامل این موارد هستند: تنگی نفس، سرفهٔ خونی و درد قفسهٔ سینه. خس خس و چماقی شدن ناخن نیز ممکن است رخ بدهد. کسانی که از این بیماری رنج می‌برند، مرتباً دچار عفونت ریه می‌شوند.
  • موکوویسیدوز: در این بیماری مادرزادی، ترشح ترشحات مختلف بدن مانند مخاط و عرق مختل می شود. در این اختلال ترشحات ریه، لوزالمعده، کبد، روده و دستگاه تناسلی غلیظ و چسبنده می‌شود این در حالی است که در افراد طبیعی این ترشحات غالباً رقیق و غیرچسبنده هستند، به عنوان مثال، مخاط غلیظ در مجاری تنفسی ایجاد می شود که به طور فزاینده ای باعث تنگی نفس می گردد. سرفه مزمن اغلب ایجاد می شود (معمولاً با تولید مخاط و گاهی اوقات با خون مخلوط می شود).
  • نارسایی قلبی: در صورت نارسایی قلبی، قلب دیگر نمی تواند خون و اکسیژن کافی بدن را تامین کند. ضعف اندام می تواند بطن چپ قلب، بطن راست قلب یا هر دو نیمه را تحت تاثیر قرار دهد. سرفه خشک مزمن می تواند در نارسایی قلبی چپ و یا دو طرف رخ دهد، به خصوص در شب هنگام دراز کشیدن سرفه بدتر می شود.
  • بیماری ریفلاکس: • بیماری ریفلاکسکه به آن ریفلاکس معده به مری نیز می گویند، با برگشت اسید معده یا محتویات اسیدی معده به مری مشخص می شود.  افراد مبتلا از سرفه مزمن و خشک (با و بدون سوزش سر دل ) رنج می برند که اغلب هنگام دراز کشیدن بدتر می شود.  
  • عوارض جانبی دارو: برخی از داروها می توانند به عنوان یک عارضه جانبی باعث سرفه خشک مزمن شوند.  این داروها شامل مهارکننده‌های ACE و مسدودکننده‌های بتا هستند. هر دو به عنوان داروهای قلبی عروقی و فشار خون بالا استفاده می شوند .علاوه بر این، مصرف کورتیزون ضد التهابی (به شکل اسپری) نیز می تواند باعث سرفه شود.

سرفه مزمن در بزرگسالان

علل شایع سرفه مزمن در بزرگسالان عبارتند از:

برونشیت مزمن (در نتیجه سیگار کشیدن)

آسم

برگشت محتویات اسیدی معده به مری (رفلاکس معده به مری)

تولید بیش از حد مخاط در بینی و سینوس های پارانازال همراه با تخلیه مخاطی به حلق

نارسایی قلبی سمت چپ

در موارد نادر، به عنوان مثال، ذات الریه، سل، سرطان ریه یا مصرف مهارکننده های ACE (داروهای قلبی عروقی) مهمترین دلایل سرفه مزمن در بزرگسالان هستند.

درمان سرفه:

اگر بیماری هایی مانند آسم، COPD، ذات الریه، سرطان ریه یا فیبروز کیستیک دلیل سرفه باشد، پزشک بر این اساس این بیماری ها را درمان می کند. در نتیجه، سرفه نیز از بین می رود.

در مورد سرفه حاد بدون عارضه در نتیجه سرماخوردگی، معمولاً اقدامات عمومی برای تسکین علائم کافی است. به عنوان مثال، افراد مبتلا باید به اندازه کافی مایعات مصرف کنند، بخار آب ۲۰ دقیقه در دمای آب ۴۳ درجه سانتیگراد استنشاق کنند.

داروهای سرفه

داروها برای سرفه فقط در صورتی تجویز می شوند که کاملاً ضروری باشد و علائم مانند سرفه آزاردهنده بیمار را به شدت تحت تأثیر قرار داده باشد. برای دارو با پزشک مشورت کنید.

درمان های خانگی برای سرفه

یک کمک طبیعی برای درمان سرفه، چای گیاهان دارویی است که باید آن را با گیاهان دارویی مناسب تهیه کنید. اگر سرفه خشک دارید، گیاه دارویی را انتخاب کنید که برای تسکین غشاهای مخاطی تحریک شده مفید باشد، به عنوان مثال گل ختمی. در مورد سرفه های مولد، گیاهان محرک خلط مانند آویشن مفید هستند.

درمان های خانگی برای سرفه

درمان های خانگی زیادی برای سرفه وجود دارد.  دمنوش های گیاهی اغلب به عنوان خلط آور گیاهی یا سرکوب کننده سرفه استفاده می شوند.

اینکه  کدام یک از کمک کننده های طبیعی در موارد فردی مناسب تر است تا حدی به نوع سرفه بستگی دارد:

  • سرفه خشک (سرفه تحریک پذیر، سرفه غیرمولد) : برخی از چای های گیاهی اغلب به عنوان “سرکوب کننده سرفه” استفاده می شوند. داروهای خانگی مانند شربت پیاز میل به سرفه را کاهش می دهند.
  • سرفه همراه با خلط (سرفه مولد) : در این نوع سرفه علاوه بر دمنوش‌های گیاهی مناسب، داروهای خلط آور توصیه می شود.

درمان های مناسب

استنشاق یکی از راه های مفید برای درمان است، استنشاق عمیق بخار گرم، شل شدن مخاطی که در مجاری هوایی گیر کرده است را آسان تر می کند.

در مورد سرفه حاد بدون عارضه مثلاً در نتیجه سرماخوردگی یا برونشیت ساده، اقدامات کلی مانند نوشیدن کافی نوشیدنی و سیگار نکشیدن معمولاً برای درمان کافی هستند.  

گرما و رطوبت تسکین در ترکیب با قدرت شفابخش گیاهان دارویی راه های هوایی ملتهب را تسکین می دهد.

دم کرده  داروی گیاهی برای سرفه بدون خلط

سرفه خشک اغلب باعث درد ناخوشایند در پشت استخوان سینه می شود و حتی ممکن است خواب شبانه را نیز مختل کند. چای با داروهای گیاهی به اصطلاح مخاطی به مقابله با سرفه های خشک کمک می کند. گیاهان دارویی حاوی موسیلاژ، که مانند یک لایه محافظ روی غشای مخاطی تحریک شده در مجاری تنفسی قرار می گیرند، میل به سرفه را از بین می برند.

(لیزاب یا موسیلاژ گروهی از ترکیبات گیاهی هستند که مملو از پلی ساکارید می‌باشند. لیزاب‌ها در تماس حل می‌شوند و ماده ای لزج، مانند ژلاتین تولید کرده و حجیم می‌شوند. لیزاب‌ها دارای خاصیت ضد التهاب، مرطوب کنندگی، نرم کنندگی، چسبندگی و بادکننده هستند.)

این گیاهان حاوی لیزاب بیشتری نسبت به دیگر گونه‌های گیاهی هستند:

  • گل ختمی
  • صبر زرد طبی
  • کاکتوس
  • خزه ایرلندی
  • شنبلیله
  • دانه کتان
  • پنیرکیان
  • بامیه
  • دانه چیا
  • نارون قرمز
  • بارهنگ
  • مولوخیا

دم کرده داروی گیاهی برای سرفه همراه با خلط

نوشیدن مقدار کافی نوشیدنی به ویژه زمانی که سرفه‌های مولد دارید همیشه مهم است، یک تا دو لیتر مایع گرم در روز به مخاط در راه های هوایی کمک می کند و سرفه را آسان تر می کند. این تاثیر زمانی که نوشیدنی‌های خلط‌آور گیاهی گرم استفاده شود، بیشتر می شود.

برخی از بهترین خلط آورهای گیاهی عبارتند از:

  • رازیانه
  • آویشن
  • شیرین بیان

آب پیاز برای سرفه

پیاز یک گیاه دارویی سنتی برای درمان سرفه است. اسانس ها و ترکیبات حاوی گوگرد موجود در پیاز، آن را به سلاحی همه منظوره در برابر سرفه خشک و احتقان مجاری تنفسی تبدیل می کند.  

برای تهیه آب پیاز (شربت پیاز)، از روش زیر استفاده کنید:

یک پیاز را پوست گرفته و ریز خرد کنید. ۳ قاشق غذاخوری شکر و یک هشتم لیتر آب در قابلمه بریزید و حدود ۱۰ دقیقه بجوشانید. سپس مخلوط را از روی اجاق گاز بردارید و بگذارید چند ساعت بماند. سپس از صافی عبور دهید. شما می توانید یک تا دو قاشق غذاخوری از این شربت پیاز را که عموماً برای سرماخوردگی توصیه می شود، سه تا پنج بار در روز میل کنید.

شربت سرفه تربچه

یکی دیگر از گیاهان دارویی باستانی برای سرماخوردگی و سرفه ترب سیاه است. آب ریشه تربچه دارای اثر مهار کننده میکروب است.

برای تهیه شربت سرفه، تربچه را پوست گرفته و و با آبمیوه گیری آب آن را بگیرید. یک تا دو قاشق غذاخوری از آب میوه را چند بار در روز مصرف کنید. درمان با آب تربچه باید حداکثر سه تا چهار هفته طول بکشد، در غیر این صورت ممکن است تحریک معده رخ دهد. برای کودکان کوچک، ابتدا باید در مورد مصرف آب تربچه با متخصص اطفال صحبت کنید!

اگر آب میوه خالص را دوست ندارید، می توانید شربت تربچه-عسل درست کنید (توجه: کودکان زیر یک سال مجاز به خوردن عسل نیستند! عسل می تواند حاوی باکتری هایی باشد که می تواند باعث فلج عصبی کشنده در نوزادان شود). برای تهیه شربت، یک درب گرد از ترب سیاه جدا کنید و با استفاده از چاقو و قاشق آن را خالی کنید. سپس عسل مرغوب را داخل آن بریزید، درب آن را بگذارید و چند ساعت در جای خنک نگه دارید. سپس شربت به دست آمده را در ظرف تمیزی بریزید. کودکان بزرگتر  و بزرگسالان می توانند دو تا سه قاشق چایخوری از داروی طبیعی سرفه را تا چهار بار در روز مستقیماً یا با بصورت حل شده در آب گرم مصرف کنند.

درمان سرفه با استنشاق

استنشاق یک درمان خانگی بسیار موثر برای سرفه همراه با خلط (سرفه مولد) است. استنشاق بخار آب خالص در زمان اولین نشانه عفونت مفید است. زیرا دستگاه تنفسی توسط بخار آب استنشاق شده مرطوب می شود. این عمل باعث می شود که مخاط نرم تر شده و حذف آن آسان شود.

برای افزایش اثر، می توانید گیاهان دارویی را به آب گرم اضافه کنید. 

استنشاق با شکوفه های بابونه دارای اثر ضد التهابی، خلط آور و تقویت کننده گردش خون است و به طور کلی برای عفونت های تنفسی توصیه می شود. برای تهیه محلول استنشاقی می توانید دو تا سه قاشق غذاخوری گل بابونه خشک را به یک لیتر آب داغ اضافه کنید.

اگر از سرفه و گرفتگی مجاری تنفسی رنج می برید، به جای یک گیاه دارویی، می توانید از ترکیب چند گیاه دارویی مختلف برای استنشاق استفاده کنید. به عنوان مثال، ترکیبی از ۴۰ گرم برگ پونه کوهی و هر کدام ۳۰ گرم از شکوفه های بابونه و آویشن موثر است. از این مخلوط، ۳ قاشق غذاخوری را به یک کاسه ۱ لیتری آب داغ اضافه کنید. سپس یک حوله بزرگ را روی سر و بالاتنه خود قرار دهید و صورت بدون پوشش خود را روی کاسه نگه دارید. بخارهای در حال افزایش را به طور متناوب از طریق دهان و بینی به مدت ده دقیقه تنفس کنید .پس از آن، در یک اتاق گرم بمانید. این استنشاق را می توانید حداقل سه بار در روز انجام دهید.

درمان های خانگی محدودیت هایی دارد. اگر علائم در مدت زمان طولانی‌تری ادامه یافت، بهتر نشد و یا حتی بدتر نشد، همیشه باید با پزشک مشورت کنید.