درمان های خانگی برای سرماخوردگی
درمان های خانگی زیادی برای سرماخوردگی و آنفولانزا وجود دارد. دمنوش های گیاهی و استنشاقی علائم را تسکین می دهد. دم نوش ها بسته به خواص، در برابر سرماخوردگی، سرفه، تب یا بدن درد موثر هستند. پیاز و آب مرغ از جمله داروهای خانگی محبوب برای آنفولانزا و سرماخوردگی هستند.
دمنوش ها
یکی از بهترین توصیه ها برای مقابله با سرماخوردگی و آنفولانزا، نوشیدن مایعات فراوان (حداقل دو لیتر در روز) است. نوشیدنی های گرم از جمله دم نوش های گیاهی بهترین هستند.
دم نوش برای سرماخوردگی
بهترین انتخاب دم نوش برای سرماخوردگی بستگی به این دارد که چه علائمی را می خواهید از بین ببرید.
- گل ختمی به گلودرد، فارنژیت و سرفه های خشک کمک می کند. این گیاه غنی از موسیلاژ است که روی غشای مخاطی تحریک شده می نشیند و اثر تسکین دهنده درد دارد.
- گل پامچال یا گل گاو زبان در برابر گرفتگی مجاری هوایی و سرفه همراه با خلط کمک می کند.
- شکوفه های سنجد باعث تولید مخاط در برونش ها می شوند.
- زنجبیل: وقتی سرما می خورید، ریشه آن التهاب را کاهش می دهد و درد را تسکین می دهد.
- بابونه اثر ضد التهابی دارد و در عین حال سیستم ایمنی را تحریک می کند.
- جینسینگ ویروس آنفولانزا را مهار می کند و می تواند دوره بیماری را کوتاه کند.
برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا استنشاق کنید.
استنشاق یک درمان خانگی ثابت شده برای سرفه و سرماخوردگی است. استنشاق، غشاهای مخاطی دستگاه تنفسی فوقانی را تمیز و گردش خون را تحریک می کند. این کار خلاص شدن از شر مخاط سمج در بینی و برونش ها و تنفس عمیق را آسان تر می کند.
در ساده ترین حالت، از آب گرم بدون افزودنی برای استنشاق استفاده می کنید.
روش: قابلمه یا کاسه آب داغ را روی میز قرار دهید و سر خود را روی آن خم کنید. یک حوله را روی سر و کاسه خود قرار دهید تا بخارات از آن خارج نشوند. ده تا بیست دقیقه انجام این کار را ادامه دهید، اجازه دهید بخار آب در حال افزایش، با تنفس عمیق از طریق بینی و دهان به مجرای تنفسی جریان یابد. اگر نمک خوراکی را نیز به آب داغ اضافه کنید، استنشاق آن اثر ضد عفونی کنندگی نیز خواهد داشت.
در روش دیگر، می توانید بخار دم کرده گیاهان دارویی را استنشاق کنید. مثلاً آویشن یا بابونه را اضافه کنید. همچنین می توانید قدرت درمانی گیاهان مختلف را با یکدیگر ترکیب کنید.
پس از استنشاق صورت خود را با آب ولرم بشویید و خشک کنید، بیرون نروید و از هوای سرد اجتناب کنید. بهتر است پس از عمل استنشاق، مدتی دراز بکشید و با پوشش خوب استراحت کنید.
اگر بیماری های التهابی پوست، مشکلات چشمی، فشار خون بسیار پایین یا سایر اختلالات گردش خون دارید، از استنشاق خودداری کنید!
پیاز برای سرماخوردگی و آنفولانزا
پیاز معمولی آشپزخانه حاوی عوامل ضدمیکروبی و ضد التهابی مختلف است. این خواص باعث می شود شربت پیاز یک درمان خانگی خوب برای سرماخوردگی باشد.
شربت پیاز دارای اثر ضد باکتریایی و خلط آور است و خروج خلط را آسان می کند.
برای تهیه شربت پیاز: یک عدد پیاز بزرگ یا دو عدد پیاز کوچک را پوست گرفته و به مکعب های کوچک برش دهید و به همراه دو قاشق غذاخوری شکر در یک شیشه تمیز بریزید. درب شیشه را ببندید، تکان دهید و بگذارید دو ساعت بماند. در این مدت نوعی شیره (شربت) تشکیل می شود. بزرگسالان می توانند دو قاشق چای خوری سه بار در روز و کودکان می توانند نصف قاشق چای خوری را سه تا شش بار در روز مصرف کنند.
در روش دیگر، یک عدد پیاز را پوست گرفته و ریز خرد کنید. سه قاشق غذاخوری شکر و یک هشتم لیتر آب در قابلمه بریزید و حدود ده دقیقه بجوشانید. سپس مخلوط را از روی اجاق گاز بردارید و بگذارید چند ساعت بماند. سپس از صافی عبور دهید. شما می توانید یک تا دو قاشق غذاخوری از این شربت پیاز را که عموماً برای سرماخوردگی توصیه می شود، سه تا پنج بار در روز میل کنید.
در روش دیگر، یک عدد پیاز را به قطعات کوچک برش دهید، با یک فنجان آب بجوشانید و اجازه دهید خنک شود. سپس دو۲ قاشق غذاخوری عسل اضافه کنید و بعد از نیم ساعت پیاز را آبکش کنید. می توانید روزی سه بار یک قاشق غذاخوری از این شربت را مصرف کنید.
(توجه: کودکان زیر یک سال مجاز به خوردن عسل نیستند! عسل می تواند حاوی باکتری هایی باشد که می تواند باعث فلج عصبی کشنده در نوزادان شود.)
رژیم غذایی برای سرماخوردگی و آنفولانزا
خوردن یک رژیم غذایی متعادل و متنوع در هنگام سرماخوردگی به همان اندازه که سالم هستید مهم است. این تغذیه حداقل باید سه وعده سبزیجات و دو وعده میوه در روز باشد.
ویتامین ها و مواد معدنی :هویج، کلم بروکلی، سیب و غلات ویتامین ها و مواد معدنی زیادی را فراهم می کنند. سیستم ایمنی بدن ما به این مواد نیاز دارد تا به طور موثر کار کند و بتواند با عفونت هایی مانند سرماخوردگی مبارزه کند.
فیبر رژیمی :غذاهای گیاهی سرشار از فیبر رژیمی هستند که به هضم سالم کمک می کند. عملکرد خوب روده مهم است، زیرا اگر روده عملکرد منظمی نداشته باشد، سیستم ایمنی بدن ضعیف می شود.
سولفیدها :سیر، پیاز، تره و پیازچه حاوی موادی هستند که به عنوان سولفید شناخته می شوند. این ترکیبات می توانند از رشد پاتوژن ها (ویروس ها، باکتری ها، قارچ ها) جلوگیری کنند.
فلاونوئیدها :فلاونوئیدها نیز همین اثر را دارند. فلاونوئیدها به صورت رنگ های زرد، بنفش و آبی در غذاهایی مانند سیب، انگور، توت ها، کلم پیچ و چای سیاه و سبز یافت می شوند.
سوپ مرغ به درمان سرماخوردگی و آنفولانزا کمک می کند.
مطالعات نشان داده اند که آب مرغ طبیعی می تواند به رفع گرفتگی بینی و تسکین علائم سرماخوردگی کمک کند. دلایل مختلفی مانند گرم و مایع بودن و ویتامین های موجود در آن بویژه ویتامین C، برای اثربخشی سوپ مرغ به عنوان یک درمان خانگی برای سرماخوردگی وجود دارد.