غذاهای کاهش دهنده ی کلسترول – تات فا

غذاهای کاهش دهنده ی کلسترول

بدن کلسترول را تولید می کند، بنابراین نیازی به مصرف زیاد مواد غذایی حاوی کلسترول نیست، کلسترول مورد نیاز بدن از دو منبع تامین می شود.

غذاهای کاهش دهنده ی کلسترول

غذاهای کاهش دهنده ی کلسترول

کلسترول جزء لیپید استروئید (چربی) موجود در خون است و در سطح طبیعی یک ماده اساسی برای عملکرد مناسب غشای سلولی بدن است، اما اگر غلظت کلسترول خون خیلی زیاد شود، به یک خطر خاموش تبدیل می شود که افراد را در معرض حمله قلبی قرار می دهد.

بدن کلسترول را تولید می کند، بنابراین نیازی به مصرف زیاد مواد غذایی حاوی کلسترول نیست، کلسترول مورد نیاز بدن از دو منبع تامین می شود.

  • کبد کلسترول مورد نیاز را می سازد.
  • کلسترول از غذاهایی مانند گوشت، مرغ و لبنیات پر چرب تامین می شود.

دو نوع کلسترول وجود دارد:

  • لیپوپروتئینها با چگالی کم (LDL) یا کلسترول “بد”
  • لیپوپروتئینها با چگالی بالا (HDL) یا کلسترول “خوب”

برخی روغنهای گرمسیری مانند روغن نخل، روغن هسته پالم و روغن نارگیل می توانند کبد را به سمت تولید کلسترول بیشتر سوق دهند.

ثابت شده که سطح بالای کلسترول منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی می گردد. برای حفظ سلامتی لازم است مواد غذایی پایین آورنده کلسترول در رژیم غذایی گنجانیده شود.

چربی سالم مانند روغن زیتون،  روغن بادام زمینی

سبوس، به ویژه سبوس جو، در کاهش سطح کلسترول LDL موثر است. اضافه کردن سبوس به حبوبات پخته شده و نان راه مناسبی برای کنجاندن سبوس در رژیم غذایی است . سبوس علاوه بر کاهش سطح کلسترول به جبران کمبود آهن و کلسیم نیز کمک می کند.

مصرف ۳۸ تا ۵۰ گرم دانه ی کتان در روز در کاهش سطح کلسترول LDL موثر است.

مطالعات نشان داده اند که مصرف کمتر از نیم حبه (۹۰۰ میلی گرم) از سیر خام در روز می تواند کلسترول را کاهش دهد.

خوردن نصف فنجان بادام در روز می تواند سطح کلسترول را تا ۱۰٪ کاهش دهد. در یک مطالعه مشخص شد که یک چهارم فنجان بادام ۵٪ کلسترول را کاهش می دهد و نصف فنجان باعث می شود که ۱۰٪ کاهش یابد.

مصرف گردو یا پسته  در کاهش کلسترول موثر است.

خوردن شکلات تلخ می تواند به کاهش کلسترول بد کمک کند.  آنتی اکسیدان ها اثر مفیدی بر روی سطح کلسترول دارند و باعث افزایش کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد می شوند شکلات تلخ عمدتا شامل اسید استریک و اسید اولئیک است . استریک اسید چرب اشباع است، اما بر خلاف سایر اسیدهای چرب اشباع ، سطح کلسترول خون را افزایش نمی دهد. اسید اولئیک نیز چربی اشباع شده است و کلسترول را افزایش نمی دهد و حتی ممکن است آن را کاهش دهد.

چای حاوی فلاونوئید است،ترکیباتی طبیعی با خاصیت آنتی اکسیدانی ،آنتی اکسیدان ها از آسیب رساندن رادیکال های آزاد جلوگیری کرده و می تواند کلسترول را کاهش دهد.

تحقیقات نشان می دهد که نوشیدن چای سبز تاثیر قابل توجهی در کاهش کلسترول بد خون (LDL) دارد. در حالی که هیچ تاثیری بر روی کلسترول خوب خون (HDL) ندارد.