اضطراب و از دست دادن اشتها – تات فا

اضطراب و از دست دادن اشتها

هنگامی که کسی مضطرب می شود و احساس اضطراب می کند، بدن او شروع به ترشح هورمون های استرس می کند. این هورمون ها سیستم عصبی سمپاتیک را فعال کرده و بدن را وادار به واکنش می کنند،

اضطراب و از دست دادن اشتها

اضطراب و از دست دادن اشتها

اضطراب معمولاً باعث تغییر در اشتها می شود.

غالبا افراد وقتی احساس فشار و اضطراب می کنند، میل به خوردن را از دست می دهند اما برخی از افراد مبتلا به اضطراب نیز تمایل به پرخوری یا مصرف مقدار زیادی از غذاهای ناسالم دارند.

اضطراب یک وضعیت بهداشت روان است که تغییر در اشتها یکی از علائم آن است.

هنگامی که کسی مضطرب می شود و احساس اضطراب می کند، بدن او شروع به ترشح هورمون های استرس می کند. این هورمون ها سیستم عصبی سمپاتیک را فعال کرده و بدن را وادار به واکنش می کنند، این واکنش، غریزه ای است که سعی می کند بدن را از تهدیدات احتمالی مصون نگه دارد، و از نظر جسمی بدن را برای مبارزه با تهدید و ایمنی آماده می کند.

افزایش ناگهانی هورمونهای استرس دارای چندین اثر جسمی است. به عنوان مثال، تحقیقات نشان می دهد که یکی از هورمون ها  عامل آزاد کننده کورتیکوتروپین است که بر دستگاه گوارش تأثیر می گذارد و ممکن است منجر به سرکوب اشتها شود.

یکی دیگر از هورمون ها، کورتیزول است این هورمون در پاسخ به استرس و التهاب در بدن ترشح می‌شود. که باعث افزایش ترشح اسید معده می شود تا هضم غذا را سرعت ببخشد تا فرد بتواند با کارآیی بیشتری مبارزه یا فرار کند.

سایر اثرات هضم کننده می تواند شامل اسهال، سوء هاضمه و حالت تهوع باشد، همچنین می تواند باعث علائم جسمی دیگری مانند افزایش میزان تنفس، ضربان قلب و فشار خون شود و یا سبب ایجاد تنش عضلانی، رنگ پریدگی و لرز گردد.

افرادی که اضطراب مداوم یا اختلال اضطرابی دارند،

افرادی که اضطراب مداوم یا اختلال اضطرابی دارند، بیشتر احتمال دارد در طولانی مدت از دست دادن اشتها را تجربه کنند، از طرف دیگر، افرادی که مکرراً اضطراب را تجربه می کنند، احتمالاً برای کسب آرامش به دنبال خوردن غذا و پرخوری هستند. در هر حال، همه به اضطراب واکنش نشان می دهند.

درمان اضطراب: 

افرادی که به دلیل اضطراب دچار از دست دادن اشتها هستند باید برای حل مسئله اقدام کنند. کاهش اشتها در طولانی مدت می تواند منجر به مشکلات سلامتی شود. روشهای درمانی ساده شامل موارد زیر است:

۱- درک عامل اضطراب:

درک عامل اضطراب و مقابله با محرکهای اضطرابی به راحتی می تواند کاهش اضطراب و علائم آن را در پی داشته باشد. اگر این مسئله چالش برانگیز باشد، ممکن است فرد برای مدیریت محرک های اضطراب نیاز به کمک داشته باشد.

۲- تمرین مدیریت استرس:

 چندین روش می تواند علائم اضطراب، از جمله از دست دادن اشتها را بطور مؤثر کاهش یا کنترل کند. برخی از آنها عبارتند از: تمرینات تنفس عمیق، تمرکز بر افزایش آگاهی، آرامش پیشرونده که افراد را ملزم می کند تا عضلات را منقبض و سپس شل کنند.

۳- الگوی منظم غذا:

 با یک الگوی منظم غذا بخورید.

۴- غذاهای مغذی:

 انتخاب غذاهای مغذی که به راحتی قابل هضم هستند مانند: سوپ های حاوی یک منبع پروتئین و انواع سبزیجات، اسموتی های حاوی میوه، پروتئین های بدون چربی، برنج

۵- انتخاب روشهای سالم زندگی:

هنگامی که فرد مضطرب است، ممکن است ورزش یا خوابیدن دشوار باشد، ولی هر دو می توانند اضطراب را کاهش داده و اشتها را افزایش دهند. افراد باید با تنظیم یک برنامه منظم خواب، سعی کنند هر شب خواب کافی داشته باشند و روزها در ساعت معینی حرکات ورزشی انجام دهند، حتی ضربات ورزش ملایم و اندک می تواند کمک کننده باشد. افرادی که تازه وارد ورزش می شوند می توانند مدت زمان و شدت فعالیت ها را با گذشت زمان افزایش دهند.