رژیم غذایی سالم
تغذیه و سلامتی کاملاً به هم پیوسته اند.
تمایلات رژیم غذایی ما تأثیر چشمگیری بر سلامت و رفاه ما دارد.
یک رژیم غذایی سالم در طول دوره زندگی به جلوگیری از سوء تغذیه در تمام اشکال آن و همچنین طیف وسیعی از بیماریهای غیر واگیر کمک می کند، با این حال، افزایش تولید غذاهای فرآوری شده، تغییر سبک زندگی و شهرنشینی منجر به تغییر در الگوهای غذایی شده است.
در عصر حاضر مردم غذاهای پر انرژی، چرب، قند آزاد و نمک را بیشتر مصرف می کنند و بسیاری از مردم نیز به اندازه کافی میوه، سبزیجات و سایر فیبرهای غذایی مانند غلات کامل نمی خورند.
یک رژیم غذایی سالم به معنای پیروی از یک الگوی غذایی سالم است که شامل انواع غذاها و نوشیدنی های مغذی است، همچنین به معنای دریافت کالری مناسب برای شماست، بنابراین درک هر چه بیشتر از نیازهای غذایی بدن ضروری است. همه ی ما باید دریابیم رژیم غذایی مناسب برای سالم ماندن و لذت بردن از زندگی مولد چیست؟ دانش خاصی در مورد علم مواد غذایی، در مورد ارزشهای مواد غذایی، کیفیت ذخیره سازی، روشهای فرآوری و مصرف آن لازم است.
برای تغذیه سالم، حتماً از مواد غذایی زیر انتخاب کنید:
- سبزیجات
- میوه ها
- غلات کامل
- محصولات لبنی بدون چربی یا کم چربی
- انواع غذاهای دارای پروتئین از جمله غذاهای دریایی، گوشت بدون چربی، مرغ، تخم مرغ، لوبیا، نخود فرنگی، آجیل
مواد غذایی زیر را محدود کنید:
سدیم (نمک): خوردن بیش از حد سدیم می تواند منجر به فشار خون بالا شود، فشار خون بالا می تواند خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را افزایش دهد.
قندهای اضافه شده: قندهای اضافه شده شامل شربت ها و شیرین کننده هایی که تولید کنندگان به محصولات اضافه می کنندو همچنین که شما شکری که شما اضافه می کنید مانند شکر قهوه.
چربی های اشباع شده: چربی های اشباع شده در محصولات حیوانی مانند پنیر، گوشت های چرب و مرغ، شیر کامل، کره و بسیاری از شیرینی ها و غذاهای میان وعده وجود دارند. برخی از محصولات گیاهی مانند نارگیل نیز دارای چربیهای اشباع هستند.
نحوه ترویج رژیم های غذایی
رژیم غذایی با گذشت زمان تحول پیدا می کند و تحت تأثیر بسیاری از عوامل اجتماعی و اقتصادی است که به شکل پیچیده ای برای شکل دادن به الگوهای رژیم غذایی فردی در تعامل هستند.
این عوامل شامل درآمد، قیمت مواد غذایی، ترجیحات و اعتقادات فردی، سنت های فرهنگی و جنبه های جغرافیایی و محیطی از جمله تغییرات آب و هوایی است، بنابراین، ترویج یک برنامه غذایی سالم که باعث ایجاد رژیم متنوع، متعادل و سالم می شود مستلزم دخالت بخش های مختلف و ذینفعان از جمله دولت و بخش های دولتی و خصوصی است.